OLEJ KOKOSOWY
(1000, 500, 200 ml)

Olej kokosowy powstaje w procesie tłoczenia i rozgrzewania miąższu owoców palmy kokosowej. Olej ten w temperaturze poniżej 25°C ma formę stałą, koloru białego, o charakterystycznym, kokosowym zapachu. To, co wyróżnia go spośród tradycyjnych olejów to brak utleniaczy oraz właściwości nawilżające, dzięki czemu znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni, ale i w kosmetyce.  




OLEJ RAFINOWANY 900ml

Dzięki wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych olej kokosowy świetnie nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach. Nie przypala się, nie jełczeje, a także nie zmienia smaku potraw. Z powodzeniem zastępuje nie tylko masło klarowane, ale również produkty do smarowania pieczywa czy pieczenia. W kosmetyce stosowany jest jako środek nawilżający do twarzy i ciała, a także jako maseczka na włosy.

OLEJ Z NASION CHIA 250ml

Olej z nasion chia charakteryzuje niepowtarzalny, delikatny smak o orzechowej nucie, odpowiednio filtrowany zachowuje wszystkie unikalne cechy i zapewnia odpowiednie składniki odżywcze. Jest produkowany w 100% z jednej odmiany nasion i nie zawiera taniego oleju innego rodzaju lub innych składników olejopodobnych. Olej z nasion chia wspomaga budowę mięśni i wytrzymałość tkanki. Spowalnia proces przemiany węglowodanów w cukier, co wpływa na stabilizację jego poziomu we krwi. Spożywany regularnie chroni również przed działaniem wolnych rodników.



OLEJ KONOPNY TŁOCZONY NA ZIMNO 250ml

Olej konopny tłoczony na zimno z ziaren konopii siewnych, jest bogatym źródłem wielonienasyconych tłuszczów, które stanowią jego ok. 75%. Olej ten, o korzenno-orzechowym smaku i zapachu, znajduje swoje zastosowanie w kuchni jako dodatek do dań. Nie jest używany do smażenia. Dzięki zawartości witamin K i E, oraz kwasów z grupy omega 3 i 6 jest suplementem diety zalecanym dla osób z zapaleniami skóry oraz trądzikiem.Główne składniki oleju konopnego odżywiają skórę, chronią ją przed podrażnieniami, łojotokiem, starzeniem oraz wzmacniają jej ogólną odporność na niekorzystne warunki środowiska. Może być stosowany na całą skórę lub spożywany doustnie. 

Olej z pestek moreli gorzkiej – 250 ml

Olej ten produkowany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Cechuje go delikatny smak, o migdałowej nucie. Zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone, witaminy: A, B i E oraz witaminę B17, zwaną Amigdaliną. Witamina ta wspomaga leczenie nowotworów, jak również zwiększa odporność organizmu. Olej z pestek moreli gorzkiej idealnie sprawdza się w kuchni – na zimno jako dodatek do sałatek, gotowanych warzyw, mięs i przekąsek.

Olej z pestek dyni tłoczony na zimno – 250 ml

Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych pestek dyni. Tłuszcze zawarte w pestkach zaliczają się do pełnowartościowych tłuszczów roślinnych, tak zwanych NNKT. Olej jest doskonałym środkiem o działaniu przeciwpasożytniczym, poleca się go osobom, które mają problemy trawienne. Zawiera błonnik, który reguluje metabolizm, ułatwia odchudzanie i pomaga zbić zbędne kilogramy.

Olej lniany tłoczony na zimno – 250 ml

Olej lniany tłoczony na zimno – dzięki unikalnej technologii tłoczenia na zimno do 40°C zachowuje swoje pełne wartości odżywcze, a warunki przechowywania i dystrybucji do 10°C, gwarantują zminimalizowanie ryzyka oksydacji czyli utlenienia się kwasów omega 3.

Olej z czarnuszki tłoczony na zimno – 250 ml

Olej z czarnuszki zawiera przede wszystkim nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwas linolowy i linolenowy. Oznacza to mnóstwo kwasów z grupy Omega 3, 6 i 9, które wspomagają wiele czynności życiowych i regulują pracę całego organizmu. Nienasycone kwasy tłuszczowe są bardzo ważne, ponieważ organizm ludzki sam nie potrafi ich wyprodukować.